Projekti

S Pravnimi sprehajalnicami dijakom in dijakinjam slovenskih gimnazij približujemo pravne vsebine v obliki obiskov pravnih institucij in sprehodov po pravno pomembnih točkah regionalnih središč.

VEČ >>>

Projekt naslavlja govor iz sovraštva, usmerjen proti prebivalcem, ki so bili leta 1992 izbrisani iz registra stalnih prebivalcev ter proti avtorjema in avtorici spomenika v obliki črke Ć, ki je postavljen v Parku izbrisanih v prostorih nekdanje tovarne Rog.

VEČ >>>

Svobodo izražanja maje naraščajoče število strateških tožb zoper sodelovanje javnosti (SLAPP – strategic litigation against public participation). Zavod za kulturo raznolikosti Open je kot član Pravne mreže za varstvo demokracije del evropskega izobraževalnega projekta, ki želi zagotoviti, da bodo civilna družba in odvetniki, ki se borijo za zaščito človekovih pravic, s pomočjo izmenjave izkušenj ter znanj vsaj korak v prednosti.

VEČ >>>

Beležimo in analiziramo kršitve institucionalne avtonomije javne radiotelevizije ter neodvisnosti njenih urednic_kov in novinark_jev.

VEČ >>>

Prijavi se na

novice PMVD

Hvala!
Ups, nekaj je šlo narobe.

Podpri

pravno mrežo

Prispevaj sredstva za delovanje PMVD.